• August 15, 2019

Freek en Sander Kuin: “Goed luisteren en de juiste mensen het werk laten doen”

Freek en Sander Kuin: “Goed luisteren en de juiste mensen het werk laten doen”

Creative director Freek Kuin (vader) en industrieel ontwerper Sander Kuin (zoon) delen een passie voor het bedenken van oplossingen waar de hele keten beter van wordt. Samen ontwikkelden ze bijvoorbeeld met en voor bloemen-abonnementenservice Bloomon een oplossing voor het verpakken, verzenden en grootschalig uitleveren van boeketten die de volle winst oplevert voor medewerkers, onderneming én de klant. Hierover vertellen ze uitvoerig tijdens de VANBLEND Business Booster.  

Onconventioneel
Kan je succesvol zijn in een markt die nog het meeste weg heeft van een zinkend schip in het midden van een bloedbad? Jazeker, en de Amsterdamse drukkerij Robstolk bewijst het door –  tegen de klippen op – gewoon te groeien. Het geheim? Een integrale en waar nodig onconventionele benadering van de vraagstukken die opdrachtgevers voorleggen. De Bloomon-verpakking is hier een goed voorbeeld van.  

Niet varen op routine
Freek Kuin: “Ik vind het belangrijk om goed na te denken over wat de vraag van de klant ten diepste betekent en dan bekijken wat het beste antwoord kan zijn. De reflex in de grafische sector is om grafisch ontwerpers in te zetten als er een verpakking gemaakt moet worden. Voor mij was het al gauw duidelijk dat het vraagstuk van Bloomon om méér ging dan de bedrukking en ‘look & feel’ van een verpakking. In zo’n geval volg je niet je routines, maar ga je in je ecosysteem op zoek naar specialisten die daar wél raad mee weten.”   

Industrieel productontwerper Sander Kuin heeft vervolgens met collega-ontwerper Tyler van Gelder het hele Bloomonproces – van de kas naar de klant – onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een verpakkingsontwerp dat fors kosten bespaart, het werk van medewerkers veel lichter maakt, helpt bij een veilige logistiek, zodat de bloemen fris aan en onbeschadigd aankomen én positief bijdraagt aan de customer experience. In deze korte video laten Sander en Tyler zien hoe ze dat voor elkaar kregen.   

 Nog niet ingeschreven voor de VANBLEND Business Booster? Doe het dan nu! 

Beniewd naar onze andere sprekers? Lees dan ook de andere interviews met Hans RobertusFleur EngelbertsErik StamCindy Meervis.