• August 23, 2019

Cindy Meervis: “Gewoon doen wordt gemakkelijker als je klein begint”

Cindy Meervis: “Gewoon doen wordt gemakkelijker als je klein begint”

Ondernemen vraagt moed en de bereidheid om te experimenteren, te falen en hiervan te leren. Maar hoe doe je dat met maximaal resultaat én zonder als organisatie onderuit te gaan? Ondernemer en change leader Cindy Meervis helpt tijdens de VANBLEND Business Booster met het beantwoorden van die vraag.

Ruimte voor ondernemerschap
Cindy heeft na een internationale loopbaan in consulting onder andere directiefuncties op HR-gebied vervuld bij AkzoNobel en Royal HaskoningDHV. Ze heeft geleerd dat intern ondernemerschap cruciaal is voor vitale, toekomstbestendige organisaties. “Zonder ondernemerschap, groeit er niets”, zegt ze. “Dat betekent ook dat je als organisatie ruimte moet maken voor mensen om gewoon met iets te beginnen, zonder dat het duidelijk is wat het gaat brengen en óf het iets brengt.”

Doorbreek standaard patronen
Daarbij hoef je niet meteen de toekomst van de hele organisatie in de waagschaal te leggen, zegt Cindy lachend. ’Gewoon doen’ wordt makkelijker als je klein begint. Denk aan het opzetten van kleine experimenten, een hypothese toetsen, klanten om feedback vragen, iets veranderen in de standaardprocessen en producten of diensten, waardoor de organisatie aan het denken wordt gezet. Als je ruimte schept om daar tijd en energie in te stoppen, dan kan dat veel waarde opleveren. Waarde voor de organisatie, maar belangrijker nog, waarde voor de klant.

Ondernemerschap is dus belangrijk, maar hoe breng je de ‘ondernemer-in-jezelf’ goed in stelling? Cindy: “Het helpt hierbij als je jezelf kent en weet wat je drijfveren zijn en waar je passie en frustraties liggen. Dat is vaak een goed begin om ideeën op te doen. Het mooiste is als je begint met die ideeën of onderwerpen waar je gepassioneerd over bent, zowel in positieve zin als in negatieve zin.”

Nog niet ingeschreven voor de VANBLEND Business Booster? Doe het dan nu! 

Lees ook de interviews met onze andere sprekers: Hans RobertusFreek KuinFleur Engelberts – Erik Stam.