Business Booster

Zin om je zomerse energie na de vakantie vast te houden én te benutten?

Doe dan mee met de Business Booster van VANBLEND. In deze leergang doe je nieuwe inzichten en ideeën op en leer je hoe je die snel kunt omzetten in ‘lean ready’ services. We werken vanuit de principes van design thinking, wat betekent dat we leren door te doen. We zetten vol in op snelheid en tastbaar resultaat. Daarmee maak jij jezelf én je organisatie sterk en relevant.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over Design Thinking, Innovatie en (intern) ondernemerschap. Of misschien ben je er al bekend mee, maar mis je de praktische vertaling? De Business Booster brengt je ver voorbij de post-its en containerbegrippen en naar de praktijk.

De training is interessant voor leidinggevenden, managers, beleidsmakers, adviseurs en directie.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen.

Denk Groot
Inzicht door Reframing
Leren door doen: Vanuit nieuwe inzichten de juiste vraag stellen als startpunt voor vernieuwing.
Key note: De designers van de Bloomon-verpakking leggen uit hoe zij dit product ontwikkelden dat zorgde voor lagere kosten, minder verloop van personeel en een betere klantbeleving.

Maak Snel
Vernieuwing d.m.v. Venture Sprint
Leren door doen: Snelle stappen maken van vraag naar gevalideerde oplossing.
Key note: Fleur Engelberts, Design Thinking Expert. Met haar jarenlange ervaring als design sprint facilitator bij Google, weet ze in heldere taal de ins & outs uit van een Venture Design Sprint uit te leggen. Maar we gaan niet alleen luisteren, ook doen!

Begin Klein
Realisatie door (Intern) Ondernemerschap
Leren door doen: De kunst van het converteren van goede ideeën naar tastbare waarde.
Key note: Prof.dr. Erik Stam, head of Utrecht University School of Economics, hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap.

“Er is veel te winnen met creativiteit en ondernemerschap”

Wat neem je mee?

Na afloop van de Business Booster beschik je over kennis van verschillende werkmethodes. Je weet wat o.a. service design, eco-systeem interactie en creative confidence inhoudt. In interactieve sessies doe je praktische ervaring op en leer je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. De innovatie-experts bieden je tips, tools en inspiratie, waardoor je het ook écht gaat doen. Je gaat naar huis met een kleine praktische gids, waarin alles nog eens wordt samengevat. Dit geeft je houvast om de learnings ook in jouw organisatie te laten landen. Tot slot breid je je netwerk uit, de eerste stap naar innovatie.

Praktische info

Datum: donderdag 12 september.
Tijden: Van 9.30 tot 17.00 uur.
Locatie: Cambridge Innovation Center | Groothandelsgebouw, Rotterdam
Parkeren en OV: Parkeren kan onder het Groothandelsgebouw. Dit ligt naast het Centraal Station.

Na afloop nodigen we je graag uit voor een drankje in het Venture Café, dé wekelijkse Rotterdamse ontmoetingsplaats voor innovators. Het thema in september: The Future of Mobility.

Jouw investering

Voor de complete Business Booster inclusief cursusmateriaal betaal je €300,– per persoon. Deze prijs is exclusief 21% BTW. De totale kosten bedragen €363,–.
Er wordt geen verdere tijdsinvestering van je verwacht.

Inschrijven

Wil je meedoen met de Business Booster? Schrijf je dan nu in.
Heb je nog vragen? Mail dan naar elisabeth.kroon@vanblend.com of bel 06-30 72 35 79.

“Het Groothandelsgebouw: icoon van de Rotterdamse wederopbouw en daadkracht”

De locatie, Het Groothandelsgebouw, ligt direct naast het Centraal Station van Rotterdam.